Brugsanvisning til WordPress

Brugsanvisning til WordPress for brugere:
Log på med navn og password:
Så kommer du ind i ”maskinrummet”
Og afhængigt af hvad du er registreret som har du forskellige muligheder.
Som abonnent kan du se de kommentarer der er lavet til siden
Bidragyder: kan du lave indlæg uden medier, se kommentarer. Sendes til godkendelse
Forfatter: kan du lave indlæg med medier, billeder og filer, og godkende siden
Redaktør: Du kan lave sider og indlæg med medier, og godkende det der bliver lavet til offentliggørelse.
Du afgør hvor meget du har lyst til og lave ved siden, det eneste jeg forlanger er en ordentlig indlæg og sider, der ikke støder nogen. Det bliver jo gjort offentligt så alle kan se det.
Lave indlæg:
I venstre side vises kontrolpanelet, hvor du kan se hvilke muligheder du har.
Ved Indlæg får du mulighed for at se alle indlæg eller lave et nyt.
Har du lavet et indlæg og har lyst til og redigere i det, går du ind i vis alle indlæg. Og vælger det indlæg du vil redigere i.
Fremgangsmåden ved og lave et nyt indlæg er at vælge nyt indlæg, hvor du får en side hvor du skal vælge overskrift. Den skal gerne være kort og fortælle hvad indlægget handler om.
Derefter skal du skrive tekst og meget gerne bruge billeder.
Hvis du skriver teksten direkte, skal du bruge siden som den er, med visuel i højre side.
Og skriv den tekst du ønsker.

Vil du bruge billeder, (skal du være redaktør eller forfatter) er det en god ide og lave en tabel til og sætte billerne i. Det gøres ved og gå op i indsæt tabel (nederste række, til venstre) vælg en række med to kolonner, og med de rækker der er nødvendige til dine billeder. Og indsæt.
Du får nu en tabel med næsten usynlige rammer. Gå ind i den første celle og lad curseren stå der, og gå op i tilføj medier. Indsæt medier – du får to muligheder enten og bruge noget af det, der er i mediebiblioteket eller upload filer. Hvis du skal uploade filer får du en kasse, hvor der står: træk filer hertil for at uploade. Og det gør du, ved og finde filen på billedet på din computer, der skal uploades. Du vil få et skærmbillede af en uploading, hvor du snart kan se filen lagt ind i mediebiblioteket, og teksten fra filen øverst titel, ved billedtekst kan du skrive hvad billedet forestiller, det er den tekst der skrives under billedet. Alt tekst er den tekst der vises på nettet, som man kan søge på. Så du behøver ikke og skrive noget. Beskrivelse, bliver ikke brugt til noget (så vidt jeg ved)
Øvrige indstillinger er lavet, med venstre justering, link til medie fil, og størrelse af billedet på siden. Og til sidst indsæt indlæg.(billede)
Samme måde sættes flere billeder ind
Hvis du vil indsætte en tekst som link, skal du skrive f.eks. her og markere her, gå op i tilføj medier og gøre ligesom ved billedet. Du kan også markere her og gå op i kæden på første linie, når du trykker på den, vil der stå at du kan indsætte link eller redigere link, her kan du også sætte din e-mail ind, som mailto: med din e-mail konto.

OBS
Har du en tekst, som du ønsker kopieret fra andre dokumenter, kan du markere dem og kopiere, og bruge tekst i stedet for visuel (i højre hjørne), og indsætte, og derefter gå ind på visuel igen. Og gøre siden færdig

Kategori
Når siden er som du har ønsker det skal du vælge, hvilken kategori indlægget kommer under. Der er forskellige muligheder, og det er muligt og sætte v i flere kategorier. Og der kan oprettes flere kategorier.
Kategorierne er med til og gøre siden mere læsevenlig, og overskuelig. Da man kan se de emner, der gemmer sig under de forskellige kategorier.
Til slut skal du gemme dit arbejde og opdatere, hvorved siden vises på hjemmesiden.
Er du bidragyder skal dit indlæg godkendes, og det gør jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.