Karen Margrethe familie

Et slægtstræ lavet af gamle billeder af mine forfædrer
Et slægtstræ lavet af gamle billeder af mine forfærder
 • Min far og nogle af hans søskende.

  Forneden ses jeg med lyse krøller til min bror Carstens dåb.

 • Mor Alice Marie Jørgensen f. 1931 Em sogn
 • far Thorkild Marinus Nielsen f. 1924, Hjørring
 • næste række mine bedsteforælder
 • Mary Inger Kristine Larsen f. 1901 Em sogn og
 • William Jørgensen f. 1895 Østerild sogn, Thy
 • over min far ses Christa Frederikke Nikoline Jensen f. 1900 Taars sogn, og Niels Christian Ejnar Nielsen f. 1900 i Hjørring
 • Øverste række ses: Lars Christian Jensen f. 1858 Thise sogn og Ane Marie Pedersen f.1864 Vejby sogn.
 •  De næste er Ivar Jørgensen f. 1862 og Ane Marie Pedersen Kanstrup f. 1860 fra Østerild sogn, Thy. Så kommer Gertrud Marie Christensen f. 1863 Taars sogn og Søren Christian Jensen f. 1849 Vesterø sogn (Læsø Søren) de sidste er Peter Marius Nielsen f. 1874 Sct. Olai sogn og Oline Marie Olesen f. 1879 Astrup sogn.
 • Og allerøverste ser vi Olines mor Ane Kirstine Poulsen f. 1857 Vennebjerg sogn

Karen Margrethe har meget familie i Vendsyssel og har en masse billeder derfra

Jeg vil fortælle om min mormors yngste storebror Peder Jensen Larsen. Han blev født i Thise sogn 1896, altså omkring det tidspunkt hans forældre købte Husmandstedet i Vollerup.
Han giftede sig med Dagmar Martine Juliane Thomsen f. 1898 i Mosbjerg sogn, i 1919. De fik 8 børn. De 2 døde.
Men Peder havde lidt svært ved at få noget arbejde. Jeg kan se på FT liste fra 1925 at de har et Statshusmandsbrug i Manne ved Thise. Se det 1. billede.
Men så læser jeg i kirkebogen fra 1927 at de får et barn, i Brønderslev, står også i Thise kirkebog, men barnet dør uden navn, og der står at forældrene er rejst til Canada.!
Men, stadig i Brønderslev, 1929, men også noteret i Thise kirkebog, står der at den yngste af deres drenge dør, 3 år gammel??
Er det kun Peder som rejste til Canada? Min mor siger at det kun var ham der rejste.
Men i FT 1930 for Thise by, er Peder hjemme igen og de får to børn mere i 1931 og 1934. Men familien har det stadig hårdt er delvist på fattighjælp i 1930.
Billede nr. 2 forestiller jeg mig at Peder havde med i lommen da han søgte lykken i Canada.

Karen Margrethes billede.
Karen Margrethes billede.

·

Fra Vollerup, Em sogn, engang i 50érne. Det er Wliiliams yngste søn Kristian med soldater tøj, men det er vist storebror Ejnars tøj han har lånt. Men bemærk møddingen i baggrunden og vandposten.
Fra Vollerup, Em sogn, engang i 50érne. Det er Wliiliams yngste søn Kristian med soldater tøj, men det er vist storebror Ejnars tøj han har lånt. Men bemærk møddingen i baggrunden og vandposten.

Ejendom i Foldbjerg Vrå
Ejendom i Foldbjerg Vrå
 Min far og nogle af hans søskende.

Min far med nogle af hans søskende. Bagerst Knud Bendt Nielsen f. 1928, Hjørring og Johan Munk Nielsen f. 1932, Vrejlev sogn. Forest, fra venstre, min far Thorkild Marius Nielsen f. 1924, Hjørring Gertrud Jensen f. 1935, Taars og Svend Aage Nielsen 1930, Hjørring.

 

 

One Reply to “Karen Margrethe familie”

 1. Hej Karen Margrethe. Ved ikke om du er den Karen Margrethe fra Vrensted der gik på Halvorsminde ungdomsskole 1968-69. Vi var begge i huset hos lærere efter opholdet der Jeg kunne godt tænke mig at høre fra dig hvis det er, eller hvis en skulle vide noget mere om dig.. Kh. Grethe Clausen-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *